PADI TEČAJI REKREATIVNEGA POTAPLJANJA

Tecaji_glava

 

Discover Scuba Diving (DSD) | Poskusni Potop

Spoznavni potop je namenjen vsem, ki želite spoznati občutek lebdenja in neomejene svobode gibanja v svetu tišine in še nimate nobenega potapljaškega predznanja. Tečaj vključuje izposojo opreme, kratko predavanje o teoriji potapljanja, nekaj praktičnih vaj ter voden potop z inštruktorjem do maksimalne globine 12m. Discovery potop toplo priporočamo tudi vsem tistim, ki imate kakršne koli zadržke in pomisleke pred opravljanjem OWD potapljaškega tečaja. V kolikor se v roku enega leta po opravljenem Discovery tečaju odločite za nadaljnje šolanje, vam vrednost DSD tečaja odštejemo od cene našega OWD tečaja.

 

PADI Open Water Diver (OWD) | Začetni Potapljaški Tečaj

Začeni potapljaški tečaj je namenjen vsem, ki si želite rekreativno ukvarjati s potapljaškim športom. Na tečaju boste osvojili potapljaške osnove, ki so potrebne za varne in zabavne potapljaške dogodivščine. Po uspešno zaključenem tečaju boste prejeli PADI izkaznice (certifikate), ki vam omogočajo potapljanje s potapljaškim partnerjem brez inštruktorja, izposojo opreme v potapljaških centrih, polnjenje jeklenk in nadaljna šolanja.

Tecaj_675px

Tečaj se začne s teoretičnimi predavanji v Ljubljani, ki trajajo pribl. 5 šolskih ur. Nekaj dni kasneje gremo na morje, kjer smo tri cele dni. Na morju se potapljamo, delamo praktične vaje in obdelujemo teorijo. Poleg štirh izpitnih potopov se tečaj zaključi s teoretičnim izpitom. Kadar je morje hladno (navadno od novembra do maja), se lahko za praktične vaje dogovorimo tudi v bazenu v Ljubljani, na morje pa gremo potem za dva cela dneva.

 

Ob začetku tečaja mora biti kandidat star 12 let za licenco Junior Open Water Diver in 15 let za Open Water Diver.

Za prijavo na tečaj klikni sem.

 

PADI Advanced Open Water Diver (AOWD) | Napredni Potapljaški Tečaj

 

P1060636-aNadaljevalni tečaj potapljanja je namenjen potapljačem, ki želite poglobiti svoje potapljaško znanje in se varno ter samozavestno potapljati tudi v večjih globinah in v zahtevnejših podvodnih pogojih. Tečaj je namenjen predvsem pridobivanju pomembnih potapljaških izkušenj in je eden izmed najbolj zabavnih, saj je sestavljen iz petih pustolovskih tematskih potopov. Mogoči tematski potopi so: globinski potop (obvezen), podvodna orientacija (obvezna), nočni potop, vrhunska plovnost, potop na ladijski razbitini, Nitrox potop, potop s tokom, “search and recovery” potop, fotografski ali videografski potop, ipd.

Tečaj poteka dva cela dneva na morju, teorija se izvaja med potopi ali po dogovoru predhodno v Ljubljani. Tekom tečaja se opravi pet potopov. Prednost Monstrosinega nadaljevalnega tečaja je tudi, da se opravlja na kakovostnih potapljaških lokacijah. Tečaj tako ni le šolanje, je tudi užitek in lepa dogodivšina.  Pri nadaljevalnem tečaju AOWD teoretičnega izpita ni.

Predpogoj za opravljanje tečaja je opravljen začetni tečaj OWD (ali enakovreden potapljaški tečaj pri kateri izmed drugih potapljaških šol) ter starost 15 let (12 let za Junior AOWD). 

Za prijavo na tečaj klikni sem.

 

PADI Rescue Diver | Potapljač Reševalec

Tečaj je namenjen tistim, ki želite poleg svojega potapljaškega znanja nadgraditi tudi svojo sposobnost zaznavanja potencialnih podvodnih nevarnosti, panike pri sopotapljačih, ustrezno svetovati in pomagati sopotapljačem v težavah ter pravilno ukrepati v primeru težav ali potapljaške nezgode. Tečaj toplo priporočamo tudi vsem tistim, ki se nameravate potapljati z otroki ali s sopotapljači, ki nimajo veliko podvodnih izkušenj.

Na tem tečaju boste osvojili vsa potrebna znanja, ki vam bodo omogočila;

– da nevarnost pravočasno zaznate in nesrečo preprečite, še preden se zgodi,

– da pravilno in hitro pomagate sopotapljačem v teževah,

– da kakovostno organizirate in izvedete potapljaško reševalno akcijo,

– da pravilno in pravočasno nudite prvo pomoč ponesrečencu.

Pogoj za prijavo na tečaj Rescue Diver je opravjen nadaljevalni tečaj Advanced Open water Diver (ali ekvivalenten po drugi šoli), starost 15 let (12 let za Junior Rescue Diver) ter opravljen “Emergency First Response” ali ekvivalenten tečaj iz prve pomoči in oživljanja v zadnjih dveh letih.

Za prijavo na tečaj klikni sem.


PADI Divemaster

Tečaj je namenjen vsem tistim, ki se nameravate s potapljanjem ukvarjati profesionalno. Divemaster vodi potope, dela v potapljaških centrih in pomaga inštruktorjem pri izvedbi tečajev. Na tem tečaju boste osvojili znanja in tehnike, ki so pomembna za:

– varno in zabavno vodenje skupin potapljačev,

– kakovostno in sproščeno pomoč inštruktorju pri poučevanju potapljaških tečajnikov,

– soorganizacijo potapljaških odprav in skrb za potapljaško opremo,

– širjenje zavedanja o ekološki ogroženosti morskega habitata.

Divemaster je vzornik za potapljače začetnike. Kot tak mora biti skrben in natančen pri izvajanju potapljaških veščin, spoštljiv do morskega okolja in živih bitij, razumevajoč ter korekten do sopotapljačev in vesten ter zavzet pri izvajanju svojih nalog. Divemaster lahko svojo profesionalno pot nadaljuje kot asistent inštruktorja in kasneje kot inštruktor.

Predpogoj za vpis na tečaj Divemaster je starost 18 let, potrjeno zdravniško potrdilo o sposobnosti potapljanja, 40 logiranih potopov (60 ob zaključku tečaja), opravjen tečaj Rescue Diver (ali ekvivalenten pri drugi šoli) ter opravljen “Emergency First Response” ali ekvivalenten tečaj iz prve pomoči in oživljanja v zadnjih dveh letih.

Za prijavo na tečaj klikni sem.

 

PADI Enriched Air Diver – Nitrox | Potapljač z Obogatenim Zrakom

P1070898Nitrox tečaj je eden izmed najbolj priljubljenih tečajev specialnosti. Obogaten zrak ali Nitrox je mešanica kisika in dušika, z večjo vsebnostjo kisika (od 22 do 40%) ter manjšo dušika, kot v navadnem zraku. Namenjen je vsem tistim, ki želite podaljšati svoj čas potopa (bottom time) in pa tistim, ki delate več ponovljenih potopov na dan (npr. liveaboard izleti in razni potapljaški safariji). Uporaba obogatenega zraka vam omogoča bolj varne potope in zmanjšuje utrujenost pri ponovljenih potopih. Na tečaju boste osvojili vsa znanja, ki jih boste potrebovali za varno potapljanje z obogatenim zrakom.

 

Pogoj za udeležbo na tečaju je starost 12 let in opravljen začetni tečaj OWD (ali ekvivalenten po drugi šoli).

Za prijavo na tečaj klikni sem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *