Pozor! Sprememba destinacije: gremo na Brothers in Dedalus, ne Deep south! Več piše tukaj.

Text-glavaMonstrosa in Divestrong bomo letos potapljaško sezono spomladi skupaj otvorili s potapljaškim safarijem na jugu egipčanskega Rdečega morja, takorekoč do Sudanske meje. Teden bomo preživeli na luksuzni potapljaški ladji, ki bo nudila vse potrebno udobje med fenomenalnimi potopi s čudovitimi živimi bitji.

Program-zgornja1

Termin: 21. – 28. april 2018

CENA: 1.249 EUR

__________________

Predviden program:

1. dan // let z Brnika do Hurgade. Tam nas pobere lokalni prevoz in nas odpelje do marine, kjer se vkrcamo na našo barko. Po tem, ko se namestimo v kabine, nam poberejo potapljaške izkaznice in pregledajo dnevnike.

2. –  6. dan // 3-4 potopi na dan, vmes 4 obroki hrane in druženje. V nedeljo verjetno 2 potopa (odvisno od lokacij in časa našega leta) in v petek tudi 2 potopa, zaradi sobotnega leta. V petek zvečer prihod v Port Ghaleb.

7. dan // lokalni prevoz nas iz Port Galeba prepelje do letališča v Hurgadi, od koder letimo do Brnika.

________________________

Verjetne potapljaške lokacije

Pozor! Sprememba destinacije: gremo na Brothers in Dedalus, ne Deep south! Več piše tukaj.

Tokrat vas bomo peljali na skrajni jug Egipta, vse do otočja “St. Jones”, ki velja za potapljaški raj. Vsaka izmed lokacij je na svoj način posebna in polna morskega življenja. Pa jih kar naštejmo:

Abu Dabab // prvi ali zadnji dan. To je eden redkih mest v na svetu, kjer se imaš lahko srečo potapljati z “dugong-i” t.i. morskimi kravami. Prav tako lahko tukaj vidimo tudi zeleno morsko želvo.

Sha’ab Sharm // tu so lepe stene z “white tip reef sharki”. Včasih najdemo tu tudi “longimansa” (oceanic white tip). Dostikrat tukaj najdemo želve na južnem koncu grebena.

Abu Galawa Soraya // ima krasen koralni greben z manjšo razbitino, na kateri se nahaja ogromno “glass fish-ov”.

St Johns // je zbirka malih grebenov in je najbolj oddaljen in eden najlepših delov Rdečega morja. Greben je le streljaj oddaljen od meje s Sudanom in pokriva ogromno področje z veliko lepimi potapljaškimi lokacijami. Na Habili Ali-ju najdemo ogromne gorgonije, med mrežo koral pa se gibajo grey reef sharky, silvertip-i, včasih lahko vidimo tudi jate hammerheadov na zahodnem delu grebena. Med tem ko Habili Gafaar ponuja obilo mehkih koral z snapper-ji in barakudami. Včasih je možno videti v modrem tudi mante, grey reef shark-e in silvertipe.

Gota Kebir // je ogromen reef, znan po svojih tunelih in južnem platoju, kjer lahko najdemo jack fish in barakude, občasno tudi mante.

Gota Soraya // je ocenjena kot eden izmed boljših potopov ob steni v rdečem morju. Strmi previsi v katerih se širijo razpoke polne glass fish-ov. Ob steni pa Grey Reef Shark-i, silver tip-i in hammerhead-i.

Elphinstone Reef // verjetno prvi ali zadnji dan. Elphinstone reef šteje med najbolj znane grebene v Rdečem Morju. Po navadi so tukaj dokaj močni tokovi, vendar zato tudi velikih rib ne manjka. Ob mogočnih stenah Elphinstona lahko najdemo Longimanuse, Hammerheade, Napoleona, Želve, Mante, Delfine. Skratka krasne stene z obilo malega in velikega življenja.

Text-prijava

Cena 1.249 EUR vključuje:

// letalski prevoz iz Ljubljane in nazaj, vključno s taksami,

// 7 dni na potapljaški ladji NOURAN s 5 zvezdicami, nastanitev v dvoposteljnih sobah z lastno kopalnico. Vključena vsa hrana in pijača, tudi pivo :),

// vse transferje od letališča v Hurgadi do barke in nazaj na letališče,

// 2 lokalna vodiča in najmanj 1 slovenski vodič,

// 12 l aluminijke in svinec,

// brezplačen Nitrox,

// brezplačen Wi-Fi.

Obvezna doplačila:

// Takse marin in parkov  – 85 eur/osebi

// Napitnine posadki – 50 eur/osebo

// Viza za Egipt –  ca. 30 eur

Opcijska doplačila: 

// Najem 15l jeklenke – 50 eur/osebi

// enoposteljna soba: 650 EUR

Program-spodnja

Pogoj za udeležbo na ekspediciji je potapljaška kategorija PADI Advanced Open Water Diver ali ekvivalentna pri drugi šoli.

Program je okviren in se lahko v skladu s pogoji poslovanja Turistične agencije Slonček glede na aktualne razmere spremeni. Ob prijavi je potrebno plačati 30% cene aranžmaja. Organizirani del ekspedicije se bo začel na letališču Brnik, pot do tja in od tam je v lastni režiji. Za to ekspedicijo veljajo pravila in pogoji Turistične Agencije Slonček, ki je tudi formalni organizator potovanja. S prijavo in vplačilom akontacije jih sprejmete.

Več informacij dobite po mejlu monstrosa.getwet@gmail.com ali po telefonu 051/350690 (Urban). Fotografije z naših taborov in potovanj najdete tukaj, filme pa tukaj. Ekspedicija se izvede, če se prijavi vsaj 16 udeležencev.