Poletni potapljaški tabor in tečaji | Dahab, Egipt | 7. do 14. avgust 2018*

Dahab-glava-feb-15

Legendarni Monstrosin poletni tabor se vrača! Mogoče se bo samo potapljati na čudovitih podvodnih terenih, sicer pa bo potekala tudi potapljaška šola v slovenščini. Izbiraš lahko med tremi paketi: Z Nule, Progresiva ali Tauhi. Natančen program za posamezen paket preberi v nadaljevanju.

z_nule

PAKET Z NULE (PADI Open Water Diver začetni tečaj)

Cel teden z letalom in PADI OWD tečaj stane samo 999 949 EUR!

Cena vključuje:

– izvedbo začetnega potapljaškega tečaja PADI OWD,
– mednarodno PADI izkaznico, uporabo potapljaškega centra in prevoz na lokacije,
– brezplačno izposojo kompletne potapljaške opreme (razen maske, dihalke in plavuti) za čas tečaja,
– brezplačno Aquamed potapljaško zavarovanje med izvajanjem tečaja,
– 7 nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah s kopalnico in klimo + brezplačen WiFi
– transfer z letališča Sharm El Sheikh do Dahaba in nazaj,
– letalsko vozovnico Ljubljana – Sharm El Sheikh – Ljubljana ali Dunaj – Sharm El Sheikh – Dunaj, če direkten let iz Ljubljane ne bo mogoč. Takse so vključene.

 

1. dan: zberemo se na Brniku ali na Dunaju in skupaj odletimo v Sharm El Sheikh, prestolnico Sinajskega polotoka. Na letališču nas bo čakal šofer z minibusom in nas odpeljal v kakih 100 km oddaljen, idilični, potapljaško-deskarski Dahab, v Penguin Village and Diving resort.
2.-4. dan: začetni potapljaški tečaj PADI OWD. Poteka nekako takole: po zajtrku se s terenskimi vozili odpeljemo na lokacijo, kjer vadimo razne veščine v plitki vodi. Po predahu, kosilu in predavanju teorije se popoldan odpravimo na prvi potop. Po potopu nadaljujemo s teorijo, potem pa večerja in zabava. Drugi dan tečaja poteka podobno. Tretji dan, ko večino veščin že obvladamo, naredimo le dva lepa potopa do največ 18m globine. Med potopoma pišemo teoretični izpit. Predavanja in izpit bodo v slovenščini. Kakšen teden pred odhodom v Egipt se bomo dobili na uvodnem predavanju v Ljubljani.
5.-6. dan: se potapljamo. Vsak dan opravimo po dva potopa, zvečer pa se družimo v prijetnih lokalčkih ob morju… Tisti, ki ste se ali se boste prijavili, opravljate nadaljevalni tečaj PADI AOWD, s katerim se smete potem potapljati do 40m globine in v nekoliko resnejših pogojih. Več o tečajih si preberite na www.padi.com.
7. dan: počivamo, se kopamo, po želji še potapljamo ali gremo na kakšen izlet, npr. s kamelami ali quadi po puščavi. Če ste prijavljeni, opravljate EANx (Nitrox) tečaj za potapljanje z obogatenim zrakom.
8. dan: se odpeljemo proti letališču v Sharmu. Odletimo v Ljubljano ali na Dunaj.

P_PROGRESIVA

PAKET PROGRESIVA (PADI Advanced Open Water Diver nadaljevalni tečaj)

Cel teden z letalom in PADI AOWD tečaj stane samo 979 919 EUR!

Cena vključuje:

– izvedbo nadaljevalnega potapljaškega tečaja PADI AOWD, mednarodno PADI izkaznico, uporabo potapljaškega centra,
– brezplačno izposojo kompletne potapljaške opreme (razen maske, dihalke, plavuti in računalnika) za čas tečaja, prevoz na lokacije,
– 7 nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah s kopalnico in klimo + brezplačen WiFi,
– transfer z letališča Sharm El Sheikh do Dahaba in nazaj,
– letalsko vozovnico Ljubljana – Sharm El Sheikh – Ljubljana ali Dunaj – Sharm El Sheikh – Dunaj s taksami, če direkten let iz Ljubljane ne bo mogoč.

1. dan: zberemo se na Brniku ali na Dunaju in skupaj odletimo v Sharm El Sheikh, prestolnico Sinajskega polotoka. Na letališču nas bo čakal šofer z minibusom in nas odpeljal v kakih 100 km oddaljen, idilični, potapljaško-deskarski Dahab.
2.-3. dan: se potapljamo, nabiramo izkušnje za praktični del AOWD tečaja. Vsak dan lahko opravimo po dva potopa na vrhunskih lokacijah Dahaba, zvečer pa se družimo v prijetnih lokalčkih ob morju.
4. dan: če želite, opravite potop ali dva, sicer počivate, uživate in študirate AOWD teorijo.f
5.-6. dan: opravljate nadaljevalni tečaj PADI AOWD, s katerim se smemo potem potapljati do 40m globine in v nekoliko resnejših pogojih. Prvi dan se opravi tri potope: navigacijskega, vrhunsko plovnost in nočnega, drugi dan pa dva: globinskega in izbirnega. Predpogoj je opravljen začetni tečaj potapljanja. Več o tečajih si preberite na www.padi.com.
7. dan: počivamo, se kopamo, po želji še potapljamo ali gremo na kakšen izlet, npr. s kamelami ali quadi po puščavi. Če ste prijavljeni, opravljate EANx (Nitrox) tečaj za potapljanje z obogatenim zrakom.
8. dan: se odpeljemo proti letališču v Sharmu. Odletimo v Ljubljano ali na Dunaj.

TAUHI

PAKET TAUHI (za certificirane potapljače)

Cel teden z letalom in 10 vodenih potopov stane samo 959 899 EUR!

Cena vključuje:

– 10 vodenih potopov (z jeklenko in utežmi seveda) na vrhunske lokacije Dahaba, z lastno potapljaško opremo. Mogoče so vse lokacije od The Bells oz. svetovno znani Blue Hole na severu pa do The Caves na jugu. Nočni potopi brez doplačila!
– 7 nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah s kopalnico in klimo + brezplačen WiFi
– transfer z letališča Sharm El Sheikh do Dahaba in nazaj.
– letalsko vozovnico Ljubljana – Sharm El Sheikh – Ljubljana ali Dunaj – Sharm El Sheikh – Dunaj s taksami, če direkten let iz Ljubljane ne bo mogoč.

1. dan: zberemo se na Brniku ali na Dunaju in skupaj odletimo v Sharm El Sheikh, prestolnico Sinajskega polotoka. Na letališču nas bo čakal šofer z minibusom in nas odpeljal v kakih 100 km oddaljen, idilični, potapljaško-deskarski Dahab.
2.-6. dan: se potapljamo, po dva potopa na dan na vrhunskih lokacijah Dahaba (Blue Hole, Canyon, Lighthouse, itd.). Za nočne potope doplačilo ni potrebno.
7. dan: počivamo, se kopamo, po želji še potapljamo ali gremo na kakšen izlet, npr. s kamelami ali quadi po puščavi. Če ste prijavljeni, opravljate EANx (Nitrox) tečaj za potapljanje z obogatenim zrakom.
8. dan: odpeljemo se proti letališču v Sharmu. Odletimo v Ljubljano ali Dunaj.

_______________________________________

Možna doplačila (velja za vse pakete):

– PADI AOWD (nadaljevalni) tečaj: 179€ ob prijavi / 199€ na licu mesta,
– PADI Enriched Air Nitrox tečaj: 99€ ob prijavi / 119€ na licu mesta,
– mednarodno potapljaško in zdravstveno zavarovanje Aquamed: 49€ za eno leto. Priporočamo! Za online sklenitev zavarovanja klikni sem.
– 99€/teden za standardno enoposteljno sobo (z lastno kopalnico in klimo) ali 149€/teden za tako s pogledom na morje,
– 10€/dan za polpenzion,
– izposoja potapljaške opreme (brez računalnika): 15€/dan (tečajniki imajo opremo med tečajem že v ceni),
– večerja in zabava v puščavi: 20€,
– potapljaški izleti z ladjo na legendarni Thistelgorm ali druge lokacije: odvisno od števila udeležencev,
– egipčanska viza: obvezna za potovanja izven območja V Sinaja in St. Chaterine ter za daljša bivanja od 14 dni. Za obalni vzhodni Sinaj (tudi Dahab) ni obvezna, če se do odhoda predpisi ne bodo spremenili.

 

Dahab-noga-feb-15

Ob prijavi je potrebno plačati akontacijo 350€. Lahko jo nakažete na račun potovalne agencije Šark d.o.o. ali prinesete osebno, vsak delavnik med 9h in 12h v prostore Šark – Laguna tours na Pražakovi 12 v Ljubljani. Pripadniki in tečajniki Monstrose, prijatelji Ujusansa surf kluba ter člani ZPPD dobite 5% popusta na osnovno ceno paketa (doplačila niso vključena). Organizator tabora je potovalna agencija Šark, za Monstrosine tabore veljajo pravila in pogoji agencije Šark d.o.o. Program je informartivne narave in se lahko pred odhodom še spremeni.

Prijavnica je tukaj.

Več informacij dobite po e-mejlu monstrosa.getwet@gmail.com ali po telefonu 051/350690 (Urban). Fotografije z naših taborov v Dahabu najdete tukaj, filme pa tukaj. Tabor se izvede, če se nanj prijavi vsaj 8 udeležencev. Število mest je omejeno.

* datum odhoda je okviren, lahko se zamakne za nekaj dni glede na dejanski odhod letala.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *