18. 6. 2015

Nova Stran

Dobili smo stran, posvečeno izključno potapljaškim zadevam! Najdeš jo na www.monstrosadive.com.

PADI

OWD (začetni): 24. avgust v Lj, 28.-30. avgust na morju

AOWD (napredni): 5.-6. september na morju

Enriched Air Nitrox: 15.-16. september v Ljubljani

Rescue Diver: 15. september v Lj, 19.-20. september na morju

PADI

Poleti gremo v Dahab,

jeseni na Hrvaško in v Grčijo,

spomladi naslednje leto pa razmišljamo o Tajski.

Več točnih informacij je na www.monstrosadive.com

Potovanja

 

Tečaji Potapljanja

O ŠOLI PADI (Professional Association of Diving Instructors)

PADI je največja mednarodna potapljaška organizacija na svetu. Je vodilna v raziskavah in razvoju novih semernic v potapljanju in poučevanju rekreativnega potapljanja. Ima zelo visoke standarde, ki pripomorejo k večjemu užitku in varnosti pod vodo.

PADI

PADI TEČAJI REKREATIVNEGA POTAPLJANJA

Discover Scuba Diving (DSD)

Spoznavni potop je namenjen vsem, ki želite spoznati občutek lebdenja in neomejene svobode gibanja v svetu tišine in še nimate nobenega potapljaškega predznanja. Tečaj vključuje izposojo opreme, kratko predavanje o teoriji potapljanja, nekaj praktičnih vaj ter voden potop z inštruktorjem do maksimalne globine 12m. Discovery potop toplo priporočamo tudi vsem tistim, ki imate kakršne koli zadržke in pomisleke pred opravljanjem OWD potapljaškega tečaja. V kolikor se v roku enega leta po opravljenem Discovery tečaju odločite za nadaljnje šolanje, vam vrednost DSD tečaja odštejemo od cene našega OWD tečaja.

PADI

Open Water Diver (OWD)

Začeni potapljaški tečaj je namenjen vsem, ki si želite rekreativno ukvarjati s potapljaškim športom. Na tečaju boste osvojili potapljaške osnove, ki so obvezne za varne in zabavne potapljaške avanture. Po uspešno zaključenem tečaju boste prejeli PADI izkaznice (certifikate), ki vam omogočajo legalno potapljanje brez inštruktorja, izposojo opreme v potapljaških centrih, polnjenje jeklenk in nadaljna šolanja.

Tečaj se začne s teoretičnimi predavanji v Ljubljani, ki trajajo pribl. 5 šolskih ur. Nekaj dni kasneje gremo na morje, kjer smo tri cele dni. Na morju se potapljamo, delamo praktične vaje in obdelujemo teorijo. Poleg štirh izpitnih potopov se tečaj zaključi s teoretičnim izpitom. Kadar je morje hladno (ponavadi od novembra do maja), se lahko za praktične vaje dogovorimo tudi v bazenu v Ljubljani, na morje pa gremo potem za dva cela dneva.

PADI

Advanced Open Water Diver (AOWD)

Nadaljevalni tečaj potapljanja je namenjen vsem, ki želite poglobiti svoje potapljaško znanje in se varno ter samozavestno potapljati tudi v večjih globinah in zahtevnejših podvodnih pogojih. Predpogoj za opravljanje tečaja je opraviljen OWD ali enakovreden potapljaški tečaj pri kateri izmed drugih potapljaških šol. Tečaj je namenjen predvsem pridobivanju pomembnih potapljaških izkušenj in je eden izmed najbolj zabavnih, saj je sestavljen iz petih discovery potopov. Discovery potopi so: globinski potopi, podvodna orientacija, nočni potopi, potopi na razbitinah, NITROX potopi, potopi v močnem toku, search and recovery potopi, fotografski in videografski potopi, ipd.).

Najprej imamo približno 5 šolskih ur predavanj v Ljubljani, potem pa gremo za dva cela dneva na morje. Na morju opravimo pet potopov in obdelamo preostalo teorijo. Pri nadaljevalnem tečaju teoretičnega izpita ni.

PADI

Rescue Diver

"Potapljač reševalec". Na tem tečaju boste osvojili vsa potrebna znanja, ki vam bodo omogočila;

 • da nevarnost pravočasno zaznate in preprečite nesrečo še preden se zgodi
 • da pravilno in hitro pomagate sopotapljačem v teževah
 • da kvalitetno organizirate in izvedete potapljaško reševalno akcijo
 • da pravilno in pravočasno nudite prvo pomoč ponesrečencu

Tečaj je namenjen tistim, ki želite poleg svojega potapljaškega znanja nadgraditi tudi svojo sposobnost zaznavanja potencialnih podvodnih nevarnosti, zaznavaja panike pri sopotapljačih, ustrezno svetovati in pomagati sopotapljačem v težavah ter pravilno ukrepati v primeru potapljaške nezgode. Tečaj toplo priporočamo tudi vsem tistim, ki se nameravate potapljati s svojimi otroki ali pa s potapljači, ki nimajo veliko podvodnih izkušenj.

PADI

Divemaster

Tečaj je namenjen vsem tistim, ki želite postati vodje potopov ali pa se s potapljanjem profesionalno ukvarjati. Na tem tečaju boste osvojili znanja in tehnike, ki so pomembna za:

 • varno in zabavno vodenje skupin potapljačev
 • kvalitetno in sproščeno pomoč inštruktorju pri poučevanju potapljaških tečajnikov
 • soorganizacijo potapljaških odprav in skrb za potapljaško opremo
 • širjenje zavedanja o ekološki ogroženosti morskega habitata

Divemaster je vzornik za potapljače začetnike, zato mora biti skrben in natančen pri izvajanju potapljaških veščin, spoštljiv do morskega okolja, razumevajoč ter korekten do sopotapljačev, in vesten ter zavzet pri izvajanju svojih nalog. Divemaster lahko svojo profesionalno pot nadaljuje kot asistent inštruktorja in kasneje kot inštruktor.

PADI

Enriched Air Diver - Nitrox

Nitrox tečaj je eden izmed najbolj priljubljenih tečajev specialnosti. Namenjen je vsem tistim, ki želite podaljšati svoj čas potopa (bottom time) in pa vsem tistim, ki delate več ponovljenih potopov na dan (npr. liveaboard izleti in razni potapljaški safariji). Uporaba obogatenega zraka vam omogoča bolj varne potope in zmanjšuje utrujenost pri ponovljenih potopih. Na tečaju boste osvojili vsa znanja, ki jih boste potrebovali za varno potapljanje z obogatenim zrakom.

PADI

Termini Tečajev 2014

OWD

 • 19. maj v Lj, 22.-24. maj na morju
 • 9. junij v Lj, 13.-15. junij na morju
 • 30. junij v Lj, 5.-7. julij na morju
 • 24. julij v Lj, 3.-5. avgust v Dahabu (Egipt)
 • 8. september v Lj, 12.-14. september na morju
 • 6. oktober v Ljubljani, 10.-12. oktober na morju

AOWD

 • 31. maj-1. junij na morju
 • 21.-22. junij na morju
 • 12.-13. julij na morju
 • 6.-7. avgust v Dahabu (Egipt)
 • 20.-21. september na morju
 • 18.-19. oktober na morju

Enriched Air Nitrox

 • 27.-28. maj v Ljubljani
 • 17.-18. junij v Ljubljani
 • 9.-10. julij v Ljubljani
 • 9. avgust v Dahabu (Egipt)
 • 16.-17. september v Ljubljani
 • 14.-15. oktober v Ljubljani

Rescue Diver

 • 23. junij v Lj, 28.-29. junij na morju
 • 22. september v Lj, 27.-28. september na morju

Emergency First Response

 • 18.-19. junij v Ljubljani
 • 17.-18 september v Ljubljani

Druge specialnosti in Dive Master po dogovoru.


Cenik Tečajev 2013

PADI OWD (začetni)
239 €
PADI AOWD (nadaljevalni)
199 €
Rescue Diver249 €
Emergency First Response 119 €
Rescue Diver + EFR279 €
DiveMaster449 €
Discovery Dive59 €
Enriched Air Diver (Nitrox)119 €

* Študenti imajo 5% popusta na navedene cene.

 

Potrebujete kopalke, brisačo, masko, dihalko in plavuti. Vse ostalo, kot je potapljaška oprema, mednarodna PADI izkaznica ipd., je vključeno v ceno tečaja. Če niste doma na morju, morate sami poskrbeti tudi za prevoz, hrano in nastanitev. Izjema je tečaj DiveMaster, pri katerem pristojbine PADI-ju, obvezna literatura, stroški potopov in izposoja opreme niso v ceni tečaja. Če se dogovorimo za praktične vaje v bazenu v Ljubljani, je potrebno doplačati še vstopnine v bazen v višini 20 €. Katerikoli tečaj lahko poklonite tudi kot darilo, darilni bon pa seveda dobite pri nas.

Ob prijavi na tečaj je potrebno plačati akontacijo 50€, ki vam rezervira mesto na tečaju. Lahko jo prinesete osebno ali nakažete na transakcijski račun (za podatke nam pišite), pod Namen nakazila pa napišete: Ime Priimek - akontacija za tečaj. Akontacijo je potrebno plačati najkasneje en teden pred pričetkom tečaja. Preostanek lahko plačate ob začetku opravljanja tečaja. Če zaradi neopravičljivih razlogov tečajnik ne opravlja tečaja, se akontacija ne vrne.

Tečaj se izvede, če so nanj prijavljeni vsaj trije kandidati. V primeru, da je prijavljenih premalo kandidatov, se akontacija prenese na drug razpisan prost termin ali po želji kandidatu vrne. Tečaje izvajamo tudi individualno ali v paru, cene pa so nekoliko višje. Če jih želite izvedeti, nam pišite na monstrosa.getwet@gmail.com ali nas pokličite. Če vam nobeden termin ne ustreza, se seveda lahko dogovorimo za izrednega.

Monstrosine potapljaške tečaje opravljata samostojna PADI inštruktorja Martin Kristan in Urban Modic oz. poverjena podjetja ali inštruktorji. Vse navedene cene so informativne narave in ne vsebujejo DDV. Pred prijavo predlagamo, da preverite natančne termine in ostale informacije.

Ekipa

 

Martin Kristan PADI Master Scuba Diver Trainer # 983107
+ PADI Enriched Air Speciality Instructor
+ PADI U/W Videographer Speciality Instructor
+ PADI Deep Diving Speciality Instructor
+ PADI Night Diving Speciality Instructor
+ PADI Dry Suit Diving Speciality Instructor
Urban Modic PADI Open Water Scuba Instructor # 983108
+ PADI Enriched Air Speciality Instructor
Samo Fabčič

PADI Divemaster
+ Emergency First Response Instructor

Izposoja Opreme

 

Cena v EUR/dan1 - 3 dni4+ dni
pripadnikiostalipripadnikiostali
OBLEKA (DVODELNA 5 mm) 5 7 4 6
REGULATOR (KOMPLETEN) 6 8 5 7
KOMPENZATOR PLOVNOSTI (BCD) 5 7 4 6
JEKLENKA (PRAZNA) 4 6 3,5
5
RAČUNALNIK 6 9 5 8
PAS Z UTEŽMI 2,5 4 2 3
SVETILKA (MALA, BREZ VLOŽKOV) 2,5 4 2 3
KOMPAS 2,5 4 2 3
NOGAVICE 2,5 4 2 3
ROKAVICE 2,5 4 2 3
KOMPLET 1 14 22 12 18
KOMPLET 2 18 27 15 23

Komplet 1: kompleten regulator, kompenzator plovnosti, jeklenka, pas z utežmi
Komplet 2: dvodelna obleka, kompleten regulator, kompenzator plovnosti, jeklenka, pas z utežmi.

Če si opremo izposodite za več kot en dan, se prvi in zadnji dan ne upoštevata, če si opremo izposodite popoldne oz. jo vrnete dopoldne.

Cene so v EUR/dan